Véget ért egy Fesztivál, egy csodálatos két és fél nap.


Véget ért egy Fesztivál, egy csodálatos két és fél nap.

 

A fesztivál védnöke Szabó Zsolt országgyűlési képviselőnk.

A rendezvény a csoportoknak ünnepélyes megnyitóval indult az iskolában, ahol az egyesület elnökeként üdvözöltem a megjelent csoportokat, majd Soha Márton polgármester köszöntötte vendégeinket. A pohárköszöntőt Kary József, tiszteletbeli tagunk mondta.

Mindkét napon 5 – 5 együttes mutatta be produkcióját, szívüket, lelküket beleadva azokba, amiket a nézők hálás tapssal jutalmaztak.

És amíg a színjátszók a rivaldafényben tündököltek (izzadtak), addig a háttérben nagyon sokan dolgoztak, hogy minden gördülékeny legyen.

Richárd mint minden fesztiválon, most is gondoskodott a csoportok hangosításáról, a megfelelő világításról. A mi előadásunknál csatlakozott hozzá egyik technikusunk Laci is, míg 3 társa a színpadot rendezte be, sőt még színpadra is léptek velünk. Csabi végig konferálta a két napot, az intézmény igazgatója pedig mindenhol ott volt, ügyelve arra, hogy minden zökkenőmentes legyen.

Vargáné Nagy Mária intézte az adminisztrációs feladatokat. A nagyterem (ami ilyenkor hol színház terem hol étterem) átrendezésénél, az ételosztásnál, a terítéseknél, tálalásoknál az intézmény dolgozói, családtagjaik, egyesületünk tagjai családjukkal együtt, és Editke, aki hosszú évek óta jön, na és a Veritas Színpad tagjai szorgoskodtak.

Az udvaron felállított sátor alatt az Adácsiak Baráti körének tagjai gondoskodta a közönség vendéglátásáról.

Az adácsi Polgárőrök gondoskodtak biztonságunkról.

Bagi Krisztián képviselő gondoskodott klíma berendezésekről, hogy a nézők kibírják a nagy meleget.

Köszönet nézőinknek, akik a környező településekről buszokkal érkeztek, és még a felhőszakadás sem tántorította el őket.

A találkozón bemutatkoztak: Egri Színműhely, Széki Színjátszók, Kitörés Színpad, Fortuna együttes, Híd Színház, Tinikomédiások, Sok-Szín-Pad Társulat, Gyöngyösi Játékszín, Blaha Színkör, Veritas Színpad.

Soha Márton a település polgármestere egy hatalmas virágkosárral, és egy-egy üveg pezsgővel köszöntött minket

Vacsora előtt még Fruzsi és Dorka, Zsuzsi és Imi, valamint Gerda tánccal kedveskedtek vendégeinknek.

Vasárnap délelőtt a szakmai megbeszélések után elfogyasztottuk a finom ebédet, majd átadásra kerültek az emléklapok és az ajándéktárgyak. Regős János az MSZJSZ elnöke ismertette, hogy a minősítést kérő együtteseknek előadásukra Zsóval és Sacival egyetértésben milyen minősítést adtak.

A fesztivál a „jövőre veletek, ugyanitt” szokásos szlogenünkkel és sok – sok öleléssel zárult.

A fesztivál anyagi forrását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Szín – Játékos szövetség biztosította.

Mindenkinek megköszönöm, aki valamilyen formában részese volt ennek a két és fél éve várt fesztiválnak.

Képek a Galériában