Egy varázslatos Advent után


Egy varázslatos Advent után

Az idei év egy nagyon szép kezdeményezéssel gyarapodott. Soha Márton polgármester, Varjú Enikő és Tasi Róbert ötletének megvalósításához biztosítottuk a helyszínt, igy készült el az udvaron egy Betlehem, egy állatsimogató, és öltözött fénybe az udvar. Ez a rendezvény sokakat megmozgatott, hiszen négy héten át négy vasárnap és három szombat adott bőséges programot. Az volt benne az egyik legszebb, hogy sokan részt vállaltak benne a helyi intézmények és civil szervezetek képviseletében. Településünk plébánosa és kántora az iskola előtt felállított adventi koszorún lévő gyertyák gyújtásában vettek részt. Műsort adtak az óvodások, az óvodai dolgozók, az iskolások és tanáraik, a Gondozási Központ Őszikék kórusa, a Zétácska néptánc csoport, és a Zéta néptánccsoport. A biztonságról mint mindig a polgárőrök gondoskodtak. Voltak vendégfellépők Galgahévízről, Hatvanból. Két vasárnap tartottak kézműves foglalkozást az Adácsiak Baráti köre nyugdíjas klub tagjai.

Bemutatkozott az Inti Raimi indán duó, a Törpe Rock Band, Az Edda forrever zenekar.

A gyerekekhez szánon érkezett a Télapó december első szombatján. A második szombaton a Polgármester Ur látta vendégül egy finom ebédre a település szépkorú lakóit. A műsorról helyi fellépők gondoskodtak: az Őszikék, Varga János, Kasza Szilvia, Győri László, Zétácska, a jó hangulatról pedig a pezsgő zenekar.

A harmadik szombaton került megtartásra a hagyományos Mindenki karácsonya egyesületünk szervezésében. Az érkező vendégeket a Polgármester Úr által felajánlott forralt borral, meleg teával, illetve a jelmezbe öltözött színjátszósok a maguk készítette mézes süteményekkel kínálták. A karácsonyi hangulatot az Őszikék éneke fokozta. Sor került kitüntetések átadására azoknak, akik az élet valamely területén öregbítették a település hírnevét. A község kulturális életéért elismerő oklevelet vehetett át 3 tagunk: Kissné Berta Beáta, Varga Lajos és Nagy Gerda. A kitüntetések átadása után következett a Veritas Színpad 45. születésnapjára készült Operett gála, válogatás a legsikeresebb darabokból. Az előadás telt ház előtt zajlott, a közönség állva tapsolt a szereplőknek. Az est egy ünnepi vacsorával zárult az egyesület tagjainak és meghívott vendégeinknek.