Egy újabb fesztivál után


Egy újabb fesztivál után

Kedves Zétások, Kedves Barátaink!

Szerencsésen lezajlott a XXII. Országos Falusi Színjátszó Találkozó és X. Kárpát – medencei Színjátszó találkozó.

Idén 10 településről érkeztek hozzánk csoportok, így a mi előadásunkkal együtt a két nap alatt 11 produkciót láthatott a közönség. Csak a legnagyobb elismeréssel lehet szólni a csoportok tagjairól (színészek, rendezők, zenészek, táncosok, technikusok) akik szívüket – lelküket kitették a bemutatók, az előadások sikeréért.

Meg kell köszönni azoknak az embereknek, akik nézőként a kora délutáni óráktól kezdve végig nézték, tapsolták az előadásokat, ezzel doppingolva a színpadon játszókat.

És ha már itt tartok hálásak vagyunk a környező települések művelődési ház igazgatóinak: a jászdózsai Baranyiné Csomor Katalinnak, a horti Szabóné Sőregi Melindának, a karácsondi Fülöp Mártának, a vámosgyörki Balogh Diának. A nyugdíjas klubok vezetőinek: a boconádi Fodor Katalinnak, a jászárokszállási  Fehérné Sárikának,  a csányi Tóth Lászlónénak, a gyöngyöshalászi Sípos Lászlónénak, a hatvani Tóbi Tibornénak és Szabóné Editnek a vámosgyörki Idősek Otthona vezetőjének Bozó Hajnalkának közönségszervező munkájukért.

Ki kell emelni a szakmai zsűri munkáját is, akik idén is hozzáértő, útmutató, javító szándékú tanácsaikkal nyújtottak segítséget a csoportoknak, hogy előadásaik még jobbak lehessenek.

Itt is szeretném megköszönni Szabó Zsolt országgyűlési képviselő Úrnak, fesztiválunk védnökének a támogatás elnyeréséhez szükséges segítségét.

Köszönet Bagi Krisztiánnak, aki az AVA Pietra Épületgépészeti KFt képviseletében nyújtott anyagi támogatást a fesztivál lebonyolításához.

Köszönjük az Adácsiak baráti köre nyugdíjas klub tagjainak, vezetőjüknek, Lamos Józsefnének,

a konyhára besegítő egyesületi tagjainknak, barátainknak,az iskolai közösségi szolgálat keretében

munkára jelentkezett fiataloknak hogy idén is velünk voltak és számíthattunk segítségükre.

Nagyon jól estek Ócsai László polgármester Úr, az előadást megtisztelő testületi tagok, vállalkozók gratuláló szavai. Ugyancsak köszönjük Földi Csaba Karácsond község polgármesterének, hogy idén is megtisztelt minket jelenlétével, és jövő év tavaszára újra meghívta színjátszóinkat.

És a végén következhetnek művészeti csoportjaink.

Először is gratulálok a Zétácska néptáncosainak, a Zéta Néptánc csoportnak, és a Zéta hastánccsoportnak, akik műsorukkal tovább öregbítették egyesületünk és településünk hírnevét.

Szándékosan hagytam utoljára a Veritas Színpadot, akik produkciójukkal kiérdemelték a zsűri arany minősítését. A megbeszélés során Kiss László, a zsűri elnöke kiemelte, hogy milyen nehéz műfaj az operett, a zenés vígjáték, hiszen egységben kell lenni a szövegnek, a táncnak, az éneknek, ez a biztosítéka a sikeres produkciónak. Tóth Zsó és Jancsó Sarolta okos tanácsaikkal nyújtottak segítséget a további előadások még izgalmasabbá tételéhez.

Kedves Veritas Tagok!

Köszönöm azt a sok munkát, amivel az előadáson túl a házigazdai teendők ellátásából, a sikeres lebonyolításából is kivettétek a részeteket.

Remélem, senkit nem felejtettem ki, és a végén megosztok egy nagyon kedves levelet, melyet a találkozó után kaptunk.

Kedves János és Mindannyian!

Köszönettel és hálával tartozunk, hogy minden nehézség ellenére fölvállaljátok ezt a találkozót és rendeletlenül szervezitek, rendezitek!

Olyan légkört, hangulatot teremtetek, amelyben mindig jó lenni, s ami ettől is fontosabb, hogy olyan színvonalat, ami  – szerintem nem csak nekünk – igazi értékmérő a “színházas” életünkben!

Köszönet és hála!

Adjon erőt, egészséget nektek az Isten, és kitartást a további munkához!

A BLAHA Színkör társulata nevében Turcsányi Kati